Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on Neděle 09.12.2018 in Ano, šéfe!, Díly, Nezařazené, Pořady o vaření, Televize Prima | 0 comments

Ano, šéfe! V 5. díl – Letem světem

Vydali byste se někdy rádi jen takletem světem? Pak stačí zamířit do Prahy – Petrovic, kde se jedno takové místonachází. Řeč je o restauraci Letem světem, kam si na pomoc vyžádali šéfaPohlreicha. A co na něj čekalo? Francie, Indie, Toskánsko, Mexiko i Česko, odkaždého něco.

To by nebyl takový problém. Horší to je s účtem za služby, které provozovatele Davida Plachého trápí. Vždyť měsíčně na něj musí dát 150 tisíc. Restaurace vypadala velmi dobře, přesto úředníci ze stejného domu radši chodili na obědy jinam. „Současný stav restaurace je takový, že to nestačí na pokrytí nákladů,“ přiznal pan Plachý. I když se mu v Letem světem nedaří, jak má, plánuje otevřít další podnik ve Vysočanech. Je to chytré řešení? Šéf se proto zkusil zjistit, proč má restaurace tak vysoké náklady a proč tam úředníci neutrácejí své peníze. A zjistil, že starostka se s panem Plachým zrovna dvakrát nemusí.

Šéf ale nepřijel zkoumat tolik zákulisí, přijel pomoct s vařením. A tak se rozhodl vyzkoušet vepřový steak na pomerančích, modrookou panenku a lososa se smetanovou omáčkou. Nemusel se dlouho rozhlížet, aby zjistil, že je toho v Letem světem prostě nějak moc. Přemrštěný jídelníček, u každého pokrmu spousta misek a nápadů. Jenže kvalita jídla už tak slavná nebyla. „Na tom jídle není nic špatného, ale je stejně rozlítaný jako ten interiér,“ vystihl situaci šéf naprosto přesně.

A tak se rozhodl kuchařům pomoct a naučil je pár skvělých jídel. A nastal zátěžový test. Čišníci se sice oblékli do indických krojů, jenže v kuchyni to vázlo a někteří lidé čekali na jídlo až příliš dlouho. Až to nevydržela malá holčička a rozplakala se, měla už totiž pořádný hlad. Jídlem ale restaurace obstála.

A tak šéf radil dále: zredukovat jídelníček, opustit od poledního menu a zaměřit se na odpolední provoz. Letem světem si z toho vzali své, a když se šéf vrátil, mohl být spokojený a restauraci odměnil hvězdičkou.

Hláška epizody

„Necpěte se tam, kde vařej fazole s buřtem, protože tam je v tuhle chvíli těžce přeplněno.“

Post a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *